Online dating: 10 regels om de ideale partner te vinden

Mijn slechtste datingervaring begon veelbelovend. Ik had een man online ontmoet - hij was interessant en knap, en we hadden geweldige gesprekken. Toen hij me mee uit vroeg, was het een goed idee, en toen we elkaar ontmoeten, zag hij er eigenlijk beter uit dan op zijn profielfoto's. Hij was slim, grappig en had een geweldige baan. Halverwege onze date begon zijn telefoon te zoemen. Het was zijn vrouw. Vermoedelijk waren ze heel recent gescheiden, maar hij woonde nog steeds in hun huis en ze dacht heel erg dat hun relatie intact was.
Ongetwijfeld heb je zelf een verschrikkelijk datingverhaal (of veel verhalen). Zelfs na die vreselijke date vertelden mijn vrienden en familie me dat ik te kieskeurig was en dat tenzij ik mijn normen versoepelde, ik nooit zou trouwen. Uiteindelijk besloot ik dat dat belachelijk was. Als ik iemand zocht om de rest van mijn leven mee door te brengen, waarom zou ik dan niet zo kieskeurig zijn?
Dus begon ik een experiment van een maand, waarbij ik de profielen van populaire online daters en hun gedrag op datingsites analyseerde. Wat ik ontdekte, verraste me op zijn zachtst gezegd. Het leidde me ook naar mijn man. Hier zijn mijn top 10 tips voor online dating op basis van mijn ervaring.

Maak een verlanglijstje

Ontwikkel een strategie voordat je begint. Wat zoek je precies? Maak een boodschappenlijst en wees zo specifiek mogelijk. In plaats van te zeggen "iemand die kinderen wil", moet u meer gedetailleerd zijn. Stel dat u iemand wilt die twee kinderen wil, ongeveer drie jaar uit elkaar en bereid is om samen met u vruchtbaarheidsbehandelingen te ondergaan als zwangerschap een probleem wordt. Een deel van het maken van uw lijst is het definiëren van wat u wilt.

Score bijhouden

Als je eenmaal hebt nagedacht over alle eigenschappen die je in een partner wilt, geef ze dan prioriteit. Denk na over de kenmerken in de context van eerdere relaties, je vrienden en je familie. Ontwikkel een scoresysteem. Wijs punten toe aan uw top 10 en minder punten aan een tweede set van 10-15 kenmerken. Bepaal het laagste aantal punten dat u accepteert om met iemand uit te gaan. Dit is in feite het ontwikkelen van een handgemaakt algoritme, alleen voor jezelf.

Kom online

Kies een paar websites om te gebruiken. Date-vlaanderen is een meer algemene omgeving met veel opties. Mensen die Tinder gebruiken, zijn meestal niet op zoek naar langdurige relaties. Het is prima om twee of drie sites tegelijk te gebruiken. Houd er rekening mee dat u de meeste functies geactiveerd wilt hebben en dat sommige sites duur kunnen zijn.

Verken de datingsite

Over het algemeen doen datingsites niets bijzonders mysterieus. Sites maken meestal taxonomieën en matchen gebruikers op basis van hun antwoorden. In sommige gevallen kijken sites naar de kloof tussen de antwoorden van gebruikers en hun gedrag. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je de voorkeur geeft aan een zeer lange man met donker haar die religieus is, maar klik je vooral op profielen voor kortere mannen. Het algoritme zou in dat geval proberen je te matchen op basis van je gedrag. Maar misschien klik je op alle profielen, zelfs degene die niet bij je voorkeuren passen, of zit je naast je zus, en ze is ook op zoek naar een vriendje - iemand die klein en blond is. In dat geval werkt het algoritme ook niet. Het is het beste om datingsites te behandelen als gigantische databases die u kunt verkennen.

Houd je profiel kort

Lange profielen deden het in mijn experiment meestal niet goed. Ik denk dat voor doordachte vrouwen, of vrouwen die behoorlijk slim zijn, er een neiging is om meer een bio te geven. Populaire profielen waren korter en intrigerend.

Creëer een nieuwsgierigheidskloof

Uw profiel zou de nodige "nieuwsgierigheidskloof" moeten bevatten zodat je precies de nodige informatie geeft om interesse op te wekken voordat u voor het eerst iemand persoonlijk ontmoet.
Dit betekent niet dat je profiel moet beginnen met "9 van de 10 Antwerpenaren zijn het helemaal verkeerd over dit verbluffende feit" of "Je zult nooit geloven wie deze bankier uit Brussel tot nu toe wil ..." Maar het betekent wel een beschrijving van jezelf schrijven in ongeveer 97 fascinerende woorden.

Probeer niet grappig te zijn

De meeste mensen zijn helemaal niet grappig in het schrijven. Wat je na een paar pinten tegen je vrienden in de kroeg zegt, kan veel gelachen worden, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het zich vertaalt op een datingsite. Hetzelfde geldt voor sarcasme. Vaak komen mensen die denken dat ze slim klinken in plaats daarvan boos of gemeen over. Hier is een goede tip: lees het hardop voor nadat je je profiel hebt geschreven.

Wees selectief

Het is goed om voorbeelden te geven van je voorkeuren en antipathieën zijn, maar houd er rekening mee dat je per ongeluk iemand kunt ontmoedigen door te specifiek te worden over dingen die uiteindelijk niet zo belangrijk zijn. Ik hou van een bepaalde tv-serie. Het blijkt dat mijn man die show vooral niet leuk vindt. Als ik in mijn profiel maar door zou zijn gegaan over die bepaalde tv-serie, vraag ik me af of hij zou hebben gereageerd.

Gebruik optimistische taal

In mijn experiment ontdekte ik dat bepaalde woorden ("leuk", "gelukkig") profielen populairder maakten. Praat over wat je opwindt, of geef een beeld van een geweldige dag waar je deel van zou willen uitmaken.

Breng jezelf op de markt

Hergebruik niet alleen oude foto's of kopieer uw profiel van datingsite naar datingsite. Er zijn veel parallellen tussen online dating en marketing: u moet precies weten wie uw publiek is, wie u wilt aantrekken en wat hen waarschijnlijk zal overhalen.